Bemutatkozás

A Boldog Gellért Szakkórház Magyarország második legnagyobb pszichiátriai intézménye. Küldetésünk legfontosabb eleme a halmozott mentális és testi betegségek miatt emberi méltóságunkban és szociális függőségükben is legkiszolgáltatottabb emberekkel való törődés. 

Kórházunkban a pszichiátriai betegségek teljes spektrumával foglalkozunk járóbeteg szakellátás és krónikus fekvőbeteg-ellátás keretében is. 

Képgaléria

Ellátásaink NEAK finanszírozással vehetők igénybe, az általános kórházi ellátáson túl azonban kényelmi szolgáltatásokat is nyújtunk betegeinknek, amelyek térítési díjait megtalálja szabályzatunkban.

Osztályaink

Kiemelt részlegeink

Kórházunk két kiemelt részlege a függőségek kezelésével foglalkozó addiktológiai osztály, és az emelt szintű demens ellátásunk. Ezek területileg nem hozzánk tartozó, külsős betegek számára is elérhetők.

Palliatív szemlélet az demencia kezelésében

Kórházunk az idősek pszichiátriai és egészségügyi kezelését palliatív szemlélettel folytatja, amely lényege, hogy szeretnénk minél teljesebb életet biztosítani betegeink számára. Gyógyíthatatlan betegséggel rendelkező pácienseink esetén nem célunk az életük mindenáron való nyújtása, sokkal inkább törekszünk humánus ellátást biztosítani. Ennek keretében elsődleges prioritású, hogy a beteg szenvedéseit okozó fájdalmakat megszüntessük vagy csillapítsuk, e mellett csökkentsük a szorongásait és félelmét, hogy a lehető legteljesebben meg tudja élni mindennapjait, és a nálunk töltött idő alatt jól érezze magát. Kórházunkba – szabad kapacitás függvényében – szívesen látunk akár rövidebb időre is betegeket (például ápolást igénylő betegek esetében a családi nyaralás időtartama alatt), végső elhelyezésre azonban kórházunkban nincs lehetőség. 

Családrehabilitációs addiktológiai program

A kórházunkban magas szintű addiktológiai ellátás vehető igénybe, amely rezsim rendszerben működik. Ennek keretében klienseink 4-6 hónapos csoportos terápián vesznek részt. Fontos, hogy a csoport tagjai mind önálló elhatározásukból érkeznek hozzánk (a felvételkor ezt motivációs interjún vizsgáljuk). A csoport tagjai mind egyenlő kötelezettségekkel bírnak és egyenlő vállalásokat tesznek, a több hónapos rehabilitációt együtt csinálják végig.

Impresszum

Boldog Gellért Egészségügyi Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (Boldog Gellért Közhasznú Nonprofit Kft.)

A Társaság tulajdonosa a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület.

Bejegyezte: a Pest Megyei Bíróság mint cégbíróság Cg-13-09-202841 szám alatt.

A tulajdonosi jogokat: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) gyakorolja.

Közfeladat ellátásunk a következőkre terjed ki:

Fekvőbeteg ellátás 430 ágy – pszichiátriai szakkórház – II progresszivitási szint.

Járóbeteg ellátás 74 óra / hét.

Boldog Gellértről

Kórházunk névadója az olasz származású Boldog Gellért a XI-XII. század fordulóján élt. Fiatalon Jeruzsálembe került, ahol vezetője lett annak az ispotálynak, amelyet olasz kereskedők alapítottak a Szent Sír-templom közelében, a keresztény zarándokok ápolása és védelme érdekében. Legtöbben a Jeruzsálemi Szent János Ispotályos Lovagrend (későbbi Máltai Lovagrend) megalapítójaként ismerik. A betegekért és elesettekért vívott munkája elismeréseként a pápa boldoggá avatta őt. Szellemisége, a betegekért való odaadása számunkra is követendő példa mindennapi munkánk során.