26/525-620

Kirándulás 2022.10.29

2022.10.29-én szombaton kirándulásra invitált minket Kun-Fügedi-Krisztina mentálhigiénés és Szabó Balázs pszichológus kollégánk.

Reggel 10 órakor gyülekeztünk Szentendrén az Anna-völgyi vízesésnél, ahonnan közösen elindultunk a kellemesen lankás, néhol kicsit meredekebb hegyi ösvényen. Az út során Szabó Balázs kollégánknak köszönhetően megismerkedhettünk a helyi élővilággal, különféle gombákat, növényeket figyelhettünk meg. A körülbelül 6 km-es út végén a Czibulka János Kőhegyi Menedékházhoz érkeztünk. A menedékháztól még elsétáltunk a kilátóig, ahonnan csodálatos látvány tárult elénk. Miután kigyönyörködtünk magunkat a látványban, a menedékházba visszasétálva a gyerekekkel közösön tábortüzet raktunk. A közös ebéd elfogyasztása után (természetesen a ház specialitását, a Kőhegyi-menedéklevest ettük) a tűzön szalonnát, virslit és pillecukrot sütöttünk, amit a gyerekek nagyon élveztek és még a négylábú kísérőinknek is csurrant cseppent pár jófalat.

Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk végig, az eső sem esett és a kicsit ködös, borús reggeli kezdés után, mire elindultunk hazafelé, még a nap is csodálatosan kisütött, így a visszautunkat kimelegedve, feltöltődve tettük meg.

Reméljük, lesz még máskor is alkalom kötetlenül beszélgetni olyanoknak egymással, akik a hétköznapokban csak ritkán találkoznak a kórházban.